9
9
 ledige stillinger på HKStatjob
259
259
 ledige stillinger i profiljob netværket
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference
Finanstilsynet

Finanstilsynet

|
Storkøbenhavn
|
Indrykket 01-02-2018

Økonom til tilsynet med pensionskasser

Kunne du tænke dig en central placering i det danske pensionssystem? Så har du nu chancen for et spændende job i Finanstilsynet. 

Vi skal bruge en teoretisk velfunderet økonom til at indgå i vores spændende hverdag, hvor vi fører tilsyn med pensionskasser ved en kombination af inspektioner på stedet, løbende overvågning og følsomhedsanalyser. 

Hvad forventer vi af dig? 

Vi søger en fagligt stærk og engageret økonom til tilsynet med pensionskasserne. 

Vi forventer, at du bliver motiveret af at få et stort fagligt ansvar, en dyb indsigt i selskabernes forretningsmodeller og de tilknyttede risici, kendskab til den finansielle regulering og en stor kontaktflade til branchen. 

Du har gerne et godt og bredt kendskab til Solvens II reglerne og praktisk erfaring med investeringer og risikostyring, f.eks. i forhold til opgørelse af solvenskapitalkravet, risikostyringsmodeller, ALM-analyser, værdiansættelse af aktiver eller renteafdækning. 

Kan du sætte kryds ved følgende fire karaktertræk, er du et godt match til stillingen: 

 • Du er en dygtig analytiker

  Du er analytisk skarp og arbejder struktureret med sans for detaljen. Du har en god dømmekraft. 

   

 • Du er resultatorienteret

  Du tager ansvar for processer og sætter en ære i at opnå et godt resultat til tiden. 

   

 • Du har gode samarbejdsevner

  Du er nysgerrig, har en åben og positiv tilgang og er ikke bange for at stille spørgsmål. Samtidig føler dig motiveret af forskelligartede opgaver inden for dit felt, og kan samarbejde, herunder med kollegaer med anden faglig baggrund end din. 

   

 • Du har lyst til at arbejde i et højt tværfagligt miljø

Du bliver motiveret af at arbejde i et tilsynsfagligt miljø med kollegaer, der ikke nødvendigvis har de samme faglige og erfaringsmæssige kompetencer som dig. 

 

Vi forestiller os derudover at du har en uddannelse som fx cand.polit., cand.oecon., cand. scient.oecon., eller lignende. 

Hvilke opgaver skal du især løse? 

Du vil indgå i et team af økonomer i et kontor, der består af både jurister, økonomer og aktuarer. 

Du kommer bl.a. til at deltage i inspektioner hos selskaberne. Med udgangspunkt i selskabernes forretningsmodeller og de tilknyttede risici kommer du til at deltage i vurderingen af selskabernes investeringsstrategi og risikostyrings-setup samt ledelses- og beslutningsstrukturer. Det indebærer at vurdere selskabets evne til at identificere, måle, overvåge, forvalte, kontrollere og rapportere om de risici, der er i tilknytning til selskabernes investeringer. Derudover skal du arbejde med vurdering af selskabernes kapitalgrundlag, opgørelse af solvenskapitalkrav samt anvendte risikostyringsmodeller. 

Du vil få engagerede kolleger, der er vant til at sparre med hinanden i et fagligt stærkt miljø. Du vil få din hverdag i et hus, hvor der er et højt aktivitetsniveau, men også en uformel stemning og et rart arbejdsmiljø. 

Bliv en del af tilsynet med pensionsselskaberne

Vores hovedopgave er at varetage beskyttelsen af forsikringstagernes interesser. Det gør vi ved at føre tilsyn med de danske pensionskasser og livsforsikringsselskaber. Vores tilsyn er overordnet set kendetegnet ved at være proaktivt med fokus på de væsentlige risikofaktorer og på holdbarheden af virksomhedernes forretningsmodeller. Vi prioriterer udviklingsmuligheder og kollegialt sammenhold højt og arbejder derfor tværfagligt.

Hvordan er dine ansættelsesvilkår? 

Din ansættelse sker efter gældende overenskomst mellem AC og Finansministeriet med mulighed for at forhandle individuelle tillæg efter kvalifikationer. I forbindelse med ansættelse skal du fremvise straffeattest. 

Vi har et internt karriere- og kompetenceprogram, og når det kommer til arbejdsvilkår, er vi også en attraktiv arbejdsplads. Vi har flekstidsordning, kantineordning, massageordning, renseriordning, fri parkering og fodbold-, løbe- og badmintonklubber. 

Sådan ansøger du 

Send din ansøgning via vores elektroniske ansøgningssystem på finanstilsynet.dk senest fredag den 21. februar 2018. Husk at uploade dit CV, eksamensbeviser inkl. resultater og andre relevante bilag sammen med din ansøgning. Vi tager ikke ansøgninger i betragtning, der er blevet indsendt på anden vis. 

Vi opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen. 

Spørgsmål? 

Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe til konstitueret kontorchef Line Bergmann på 33 55 84 45. 

Oplysninger om løn- og ansættelsesvilkår kan du få ved at henvende dig til vores HR Rekrutteringspartner Søren Bay Ivarsson på 91 33 70 82. 

Du kan læse mere om Finanstilsynet på http://www.finanstilsynet.dk særligt under rubrikken Karriere. Du kan også finde os på LinkedIn ved at søge på Finanstilsynet Danmark.

Kontakt

Finanstilsynet

Århusgade 110
2100
København Ø
Danmark
Tlf: 33 55 82 82
Praktisk information
Oprettet:
01-02-2018
Udløber:
21-02-2018
Kviknummer:
LJA-55643355
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Analyse,
Økonomi og regnskab
Beliggenhed
Lignende job
Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering
Nordjylland
Frist:
23-01-2019